АКУПУНКТУРА

Во Palestra Fitness Center веруваме дека кога станува збор за wellness тоа се мисли на целото тело – а акупунктурата е еден начин како ние им помагаме на нашите членови да ја постигнат таа рамнотежа.

Акупунктурата помага при физичката и менталната благосостојба, го намалува стресот, болката, помага при закрепнување од повреди, па дури и може да ја подобри вашата кондиција, виталност и спортските перформанси.

Видео

Акупунктурата е техника која со вметнување на тенки игли во одредени точки на телото, го стимулира протокот на енергија, со цел да ја врати рамнотежата и да придонесе кон целокупната благосостојба.

Таа ја препознава меѓусебната поврзаност на умот и телото. Емоционалната и менталната благосостојба се сметаат за составен дел за одржување на целокупното здравје. Стресот, анксиозноста и емоционалната нерамнотежа може да го нарушат протокот и да создадат дисхармонија во телото.

Кажете му збогум на стресот и здраво на виталниот живот со нашиот стручен и сертифициран тим. Откријте ги многуте придобивки од акупунктурата, вклучително и ослободување од болка, подобрување на спиењето и намалена анксиозност. Не ја пропуштајте оваа можност да го подобрите вашето целокупно здравје и благосостојба, резервирајте го вашиот третман во Palestra Fitness Center!