fbpx

Палестра Инспирација – Мартин Костовски

Мартин-Костовски

Мартин Костовски е фитнес ентузијаст уште откако знае за себе. 

Спортот и физичката активност се клучен дел од неговиот живот, а неговата рутина е одличен пример дека челичната дисциплина секогаш носи видливи резултати. 💪

Во текот на моето фитнес патување, секогаш имало подеми и падови. Но, она што е најпресудно за мојот карактер и резултатите што ги постигнувам, се дисциплината и континуитетот во вежбањето.

Неговата фитнес цел е да одржува здраво, обликувано тело и да го намали ризикот од повреди. 

Играм фудбал, качувам планини, пешачам, планинарам, знам и по некоја трка да истрчам од 10 до 21 километар. Следната цел ми е да го искачам Mont Blanc и да бидам дел од предизвикот Half & Full Ironman. 

Мартин-Костовски

Мартин вежба во Палестра уште од самото отворање на фитнес центарот. 🏋️

Во Палестра сум редовен вежбач веќе 3 години. Овде има супер услови за секој вежбач, одличен персонал и секако – локациски најмногу ми одговара. 

Најчесто ќе го најдеш како ја користи справата treadmill.

Вежбам 5 пати неделно. Правам комбинации од тежински тренинзи со кардио интервали. Дополнително редовно пливам и се искачувам на врвот на Водно.

Неговиот режим на исхрана ги комплетира резултатите што ги има од вежбањето.

Мојата исхрана се состои од избалансирани оброци со фокус на растителни влакна, јаглехидрати и протеини. Во текот на денот имам 3 главни оброци и 2 ужини помеѓу нив. Пијам 3 до 4 литри вода на ден, а суплементи користам по потреба.

Мартин-Костовски

Mat Fraser, Дарио Ивановски, Ben Patrick се луѓето што го инспирираат да го даде својот максимум на секој тренинг. ✨

Тренирајте за да бидете силни, здрави и функционални. Вчера поминало, не чекај утре да дојде – започни со тренинг уште денеска!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *