fbpx

Палестра Инспирација – Тамара Трајкова

Тамара-Трајкова

Тамара Трајкова е доказ дека дисциплината за вежбање ги победува сите изговори. 💯

Нејзината фитнес цел е да си го обликува телото и да го намали процентот на масти, а десна рака во трансформацијата е нејзиниот фитнес тренер – Валентин Димитриоски. 

Мојата примарна цел отсекогаш била да изградам мускули, додека го намалувам процентот на масти во телото. За да го постигнам ова, воспоставив дисциплинирана рутина што започнува со утрински ритуал со млака вода, лимон и мед, проследен со хранливи оброци во текот на денот. За инспирација за фитнес, пронајдете што Ве мотивира – без разлика дали е тоа постигнување лични цели, гледање напредок или да се чувствувате поздраво и посреќно во целина.

Тамара-Трајкова

Една од луѓето што ја поттикнале да му даде шанса на фитнесот е нејзината најдобра другарка, Кристина Тоневска без чија што поддршка и мотивација Тамара вели дека не би успеела. 💪

Додека размислувам за моето фитнес патување, благодарна сум за цврстата поддршка на мојата најдобра најдобра другарка – Кристина Тоневска, која тргна на овој трансформациски пат со мене и без која немаше ова да биде реализирано. Заедно, се справувавме со предизвиците што ни донесоа успеси во процесот, поттикнувајќи се една со друга да го продолжиме здравиот начин на живот.

Дополнително, овде се и поддршката и менторството од нејзиниот тренер што ја турка напред, не дозволувајќи да потклекне на патот до остварување на својата фитнес цел.

Вежбам во Палестра веќе 2 години, но во текот на изминатите 7 месеци, посветеноста на мојата фитнес рутина беше непоколеблива, во голема мера благодарение на водството и мотивацијата дадена од мојот тренер – Валентин Димитриоски. Неговото охрабрување беше постојан извор на инспирација, ме туркаше да ги надминам сите изговори и да останам фокусирана на моите цели. Валентин беше клучен и во изработката нa план за исхрана прилагоден на моите специфични потреби и цели. Првично насочен кон намалување на телесните масти, планот еволуираше за да се оптимизира исхраната за зголемување на мускулите, а истовремено и да се одржува избалансиран процент на масти.

Тамара-Трајкова

Тамара вежба 4 пати неделно, а најчесто ќе ја сретнеш како вежба на справите Аbductor, Hack Squat и на новата Hip-thrust за која што вели дека е неверојатно ефикаснa. 🏋️

Нашиот избор на теретана беше под влијание на препораката на еден пријател и ги надмина нашите очекувања. Акцентот на чистотата, помошниот персонал и висококвалитетната опрема ја прават Палестра совршено за постигнување на нашите фитнес цели. Од сѐ срце ги поддржуваме сите што бараат да ја започнат нивната фитнес авантура да ја изберат токму Палестра.

А ова се нејзините совети што би ги дала до вежбачите:

✅ Истрајноста е клучна: држете се до редовна рутина за вежбање за да видите долгорочни резултати.

✅ Пробајте да: вклучите разновидност во вашите тренинзи за да ги задржите работите интересни. Најдете нешто што Ве возбудува и мотивира за да продолжите да туркате напред.

✅ Слушајте го вашето тело: Обрнете внимание на тоа како се чувствувате за време и по вежбањето и соодветно приспособете го интензитетот или активностите.

Тамара-Трајкова

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *